протеини

протеини

Същност на протеините?

Протеините са естествено ценни макромолекули, които са съставени от аминокиселини. Те имат важно значение за правилния развой и функциониране на човешкия организъм. Реално протеините играят ролята на един от главните структурно полагащи части на които и да е живи клетки. Дейностите , които извършват в системата , са основополагащи и удивително многостранни . Като тръгнем от типично основни такива, обвързани с строежа на клетките, и довеждащи до даването на същински протекции на тялото и транспортирането на въздух до тъканите. Телата ни могат да генерализират някои от аминокиселините, част от консистенцията на протеините, но други различни е необходимо да абсорбираме от външни източници. Те биха могли да бъдат продуктите , силна на протеини, или разнотипните протеинови хранителни добавки, налични в продажба.

Протеините и активостите

При съчетаване с рутинни натоварвания, протеините оказват изключително хубаво влияние върху тялото и общата физическа подготовка на организма. Приемане на вещества или хранителни добавки, съдържащи протеин, е от полза да се прави около 2 часа преди съответната тренировка . В този интервал ще се засили действието на мускулен растеж и развитие след края на физическите тренировки . Примесът от протеини и въглехидрати пък забавя изчерпването на мускулния гликоген и намалява щетите върху мускулната тъкан , породени от силното действие . Е, в момента знаете – при обстоятелства, че следвате подобряване на въздействието на напъните във фитнеса, подпомагане на мускулното увеличение и развитие , разбира се и ускоряване на регенериращите методи , протеините могат да бъдат ваш безспорен помощник в достигането на тези проекти .

протеини 1 Най-добрите
протеини

В кои храни съществуват добри степени протеини?

За да взимаме необходимата ни дневна доза протеини, е е от полза да следим кои хранителни продукти са състоящи се от тази група вещества . Добре е, че съответните храни са доста различни . В този контекст , за да си набавите протеини, не е нужно да стартирате някакви твърде ограничени диети . Достатъчно е само да следвате сравнително балансирано хранене, което ще ви поднесе необходимите полезни вещества . Нека да се запознаем кои храни е хубаво да притежава този тип балансирано хранене:

– телешко месо – освен че е добро на вкус , телешкото месо предоставя на човека достойни дози протеини. Посредством една средна телешка пържола всъщност бихте могли да си набавите приблизително 22 грама протеини .

– риба – рибата е допълнителен съществен извор на ценни витамини в организма . Победител по наличност на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са изключително добър вид закуска. Освен протеини, те са изпълнени и с стабилно вещество витамини А, D и Е, също и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще задоволят апетита ви и в едновременно ще ви заредят с достатъчна сила за деня.

– боб и леща – бобът е между най-популярните растителни банки на протеини, независимо дали ще се консумира в ястие или като салата. Стабилно количество на този вид частици има и в лещата, като добавка чрез нея можете да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – повишеното приемане на ядки е много добър път за получаване на протеини. Най-оптимални сред тях в това отношение са фъстъците и бадемите, които ефективно подтискат чувството на апетит .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Главни функции на протеините

Протеините притежават разнообразни незаменими дейности в човешкото тяло. Ако се изисква да сме точни, реално няма процес в тялото ни, който да не е във връзка с конкретен протеин. Дейностите на протеините са изключително многообразни , но ще се опитаме да ги представим в няколко базови групи.

– структурни функции – структуроопределящите функции на протеините се познават от една тяхна много определяща характерност . Това е възможността на протеиновите молекули да се слепят едни с други , за да изграждат отделните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините взимат участие в съставянето и поддържането структурата на клетката, разбира се и в нейната вътрешна организация . Най-същественият конструктивен протеин в нашия организъм е колагенът. Той има огромна роля в граденето на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от съществено значение за скелетно-мускулния апарат и малкото им количество неизбежно води до появата на деликатни ситуации в него.

– подпомагане на електролитното равновесие – протеините също и имат доста качества , спомагащи за поддръжката на електролитния баланс или pH баланса в организма . Хранителните продукти и течностите, които приемаме в ежедневието, умеят да развалят това равенство. А това е причина за тежки хронични заболявания . Точно протеините щадят системата ни от такова недобро въздействие , като оказват помощ за нормалните нива на електролитния баланс.

– закрепване на имунната система – може да се приеме , че протеините са съществената хранителна единица, която уравновесява рутинната дейност на имунната система. Коя е същинската работа на нашата имунна система? Да осигурява антитела за премахване на разпространените в човека вируси и бактерии . Е, такива антитела по устройство всъщност са протеини. В следствие от тази причина е от такова важно значение да даваме на имунната си система с нужното количество протеини, за да успее тя да съществува ефективно и да ни държи на страна от различни болести.

– транспортиращи функции – протеините играят значима роля и в пренасянето на хранителни вещества в системата. Те изпращат до клетките жизненоважни за тях елементи – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Ето как става възможно проникването на кислорода в клетката и съответно изваждането на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които играят ролята на огромни катализатори в нашия организъм, се казват ензими. Те забързват действието на разграждане на хранителните елементи до по-леки и усвоими частици. Реално тези протеини доста усвояват времето за задействане процеса на храносмилане. Притежаването на нужното количество ензими в организма е от изключително значение, понеже при намаляването им може да изскочат конкретни тревоги с храносмилането.

– сигнални функции – като компонент от състава на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините взимат участие в развоя на междуклетъчна и междутъканна комуникация . Или , те влизат в функцията на определени вестители в системата . Пример за сходен конкретно такъв протеин е инсулинът, който играе съществена мисия в режима на метаболизма.

– сензорни функции – една от светлините на протеините, за които може би се разбира най-малко. Истината е, че част от протеините поемат превъплъщението на молекули, кореспондиращи на определен вид сигнали. Нерядко тези протеинови сензори са вложени в клетъчните мембрани. Тяхната роля е да разчитат молекулните сигнали, получени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко движение вътре в човешките клетки и органи става реалност чрез т.нар. двигателни протеини. Това е валидно и общо за активността на организма . Като пример за двигателен протеин бихме могли да именуваме мнозина . Той се намира в мускулната тъкан и оказва влияние върху периодичните им съкращения , помагащи за осъществяването свиването на скелетната мускулатура и местенето на тялото в пространството.

– запасни функции – и не последни по значение , в конкретни обстоятелства е възможно протеините да бъдат приемани от тялото като огромен ресурсен ресурс . Подразбираме най-много моменти , при които човешкият организъм изпитва недостиг на въглехидрати. Такива протеини, извършващи съхраняваща дейност по отношение набавянето на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и ефективност на адекватни стойности

В каталога на Ready for life можете да откриете редица протеини и протеинови продукти, елементи от поредиците на известни и гарантирани фирми за хранителни добавки. Те не само ще ви помогнат за стегнато поддържано тяло, но и ще ви са от полза за поддържане идеално здравословно състояние . Още , при нас имате свободата да се спрете на тези качествени протеини на действително съответстващи цени . Ето ги най-препопъчителните продукти от категория „Протеини“, които сме изложили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – стартираме с този първокачествен прахообразен продукт. Продуктът е съставен от 87% суроватъчен протеин и е перфектен за редовно движещите се . Всяка доза на Blade Sport Protein Concentrate осигурява на тялото ви 21 грама протеин. Плюс това , хранителната добавка съдържа огромно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Може би сте наясно, че, този тип аминокиселини, известни под груповото название BCAA, са действително необходими за всеки често трениращ човек . По какъв начин да използвате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка се разтваря в 200-250 мл вода или мляко. Тази доза принципно се взема преди и след натовареност , но за по-сигурен ефикасност можете да имате и още един прием при ставане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – напълно природен гейнър, служещ за постоянно покачване на мускулната маса . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко вида протеин с огромна биологична стойност , стимулирайки голям анаболен ефект. Още и , поради на въглехидратите, насищащи , продуктът е и чудесен източник на мощ за човешкото тяло . Всеки прием от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-добрите гейнъри в мрежата. Хубаво е да се консумира ½ количество сутрин ½ лъжица след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – състоящ се от най-качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно ниво . С цялостен вид протеин ще ви бъде от помощ да покачите мускулната си маса, разбра се да пазите мечтаните мускули в продължителност . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е проверен от редица отделни лаборатории и притежава необходимите удостоверения за качество. Още и можете да откриете в много добри вкусове, като например Шоколад и Бисквитки с крем. Ориентираме ви да изпивате 1 мярка 25 грама рано на гладно и 1 доза след спорт . За по-сполучливи процеси , можете да си набавяте и допълнителна напитка от протеиновия продукт преди движение или в периода на нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първо качествен протеинов продукт, от колекцията на разпространена по целия сят компания за спортни хранителни добавки Myprotein. Гарантира на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо количество. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured е с слабо ниво на мазнини и лактоза, но пък е изпълнен с калции и определените аминокиселини. Хубав избор както за професионално трениращи , така и за хора , които просто искат да поддържат здравословен живот. 25 грама от праха се поставя в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза стандартно се взема до трийсет минути след спортуване, но ако се нуждаете , можете да я пиете и по всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – отново предложение от марката Myprotein, което този път е оформено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смесица от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Предоставя на човешкото тяло над 22 грама протеин на приемане, както и целия спектър от есенциални аминокиселини. Материалът има страхотно влияние върху развитието на мускулната маса и действията на асимилиране на необходимите хранителни компоненти от тялото . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се полага в 150-250 мл вода или сок, като е препоръчително да се приемат 2 или 3 такива дози ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – направен същевременно за постоянно трениращи , също така и за хора които желаят да подобрят ежедневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа единствено и единствено първостепенни протеин изолат и хидролизат от най-сигурни източници. Всяко количество от 25 грама гарантира на човешкия организъм 21 грама чист протеин. Протеинът стимулира развитието на чистата мускулна тъкан и действието на анаболните действия в тялото . Хубаво е всеки ден да се планират по 2 дози – 1 при събуждане и 1 след трениране .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, изпълнена с висококласни протеини от пет типа източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, потребни за моменталното и ползотворно завишаване на активна мускулна маса. В допълнение , протеиновият продукт съществува в прехласващи вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря веднага във вода. Подобно на предишния вид , се приемат по 2 порции на ден – 1 сутрин и 1 след спорт .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – в края представяме една протеинова стока от британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той помага за бързото и добро повишаване на мускулна маса, също така и по-лесното регенериране на организма след силови дейности . Няма лактоза, а процентите на захар и мазнини в него са доста леки . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на тялото 22 грама телешки протеин и разширен хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчително е да се взима по 1 доза сутрин и 1 доза след тренировка . За следване на топ успехи , можете да планирате и допълнителна доза от протеиновия продукт между яденетата .

Погледнете каталога на Ready for life и се спрете на най-качествените протеинови продукти на съвсем адекватни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Същност на протеините?
Протеините и активостите
В кои храни съществуват добри степени протеини?
Главни функции на протеините
Протеините на Ready for life – качество и ефективност на адекватни стойности

Leave a Reply